Miriam Verbeek

Geboren in 1960 in Vlaaringen. Na diverse omzwervingen in het onderwijs, MKD, kinderhuis en reizen ben ik in 1987 begonnen aan de Rietveld academie afdeling edelsmeden/ plastische vormgeving.
In 1993 studeerde ik af met een collectie rouwsieraden. Met de rouwsieraden verwierf ik bekendheid, het werd aangkocht door diverse musea . Tot op heden exposeer ik galeries, musea in binnen en buitenland.

Rond het jaar 2000 ontdekte ik per ongeluk de vilttechniek door gehaakte en gebreide werken te gaan vervilten. Ik combineerde de stof met zilver en andere materialen. Dit werd uiteindelijk een omslag in mijn werk. Wol vilten heeft iets magisch en al experimenterend ontdekte ik steeds meer mogelijkheden. Binnen het vilten ben ik een van de eerste pioniers, al experimenterend heb ik de meeste technieken zelf uitgevonden en heb daardoor een eigen stijl om de wol bewerken. Vanaf 2002 geef ik ook les in het vilten. 

De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor me, het roept verwondering op, ontzag en ontroert me. Zowel in mijn sieraden als wandpanelen is dit doorgaans het uitgangspunt.

Mijn werk is te zien in mijn atelier en ik doe regelmatig mee met expoities in galeries en musea. Ook werk ik in opdracht. 

 

portfolio miriam verbeek
Miriam Verbeek viltkunst