Miriam Verbeek, is een gepassioneerde beeldend kunstenaar. Naast het ontwikkelen van haar eigen werk geeft ze ook les in haar eigen atelier .en locatie in binnen en buitenland. Miriam studeerde in de jaren 90 aan de Rietveld academie afdeling beeldend en sieraden maken.  

Inspiratie
De natuur verwondert, ontroert, verandert, verwoest en is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor Miriam. Ook zaken die zich aandienen in haar persoonlijke leven en gebeurtenissen die haar raken zoals het veranderende landschap  spelen mee in haar werk. 

Techniek en materiaal
Miriam is gespecialiseerd in het vilten met wol, vezels en stoffen die ze verwerkt tot unieke viltkunst en sieraden. Het vilt is op ambachtelijke wijze gemaakt d.m.v. water, zeep en wrijving. Het werk heeft een warme, tactiele uitstraling.

Miriam houdt er van om met de materialen te experimenteren. Als iets niet lukt zoals ze wilde, opent dat vaak weer nieuwe mogelijkheden. Ze mengt de reeds geverfde wol d.m.v. kaarden en door ze in verschillende lagen over elkaar heen te leggen. Zo ontstaan mooie kleurschakeringen wat het werk verlevendigd. Zijde, katoen en vezels worden regelmatig aan de wol toegevoegd. 

Samenwerking:
Afgelopen jaren heeft Miriam met diverse dichters samen gewerkt. De wederzijdse inspiratie leverde mooie, soms nieuwe, invalshoeken voor haar werk op.

Onlangs is Miriam naast haar eigen viltwerk een samenwerking aangegaan met keramiste Els Bottema.   
Aanleiding hiervoor was een ontwerp van een keramische urn, afgesloten door een vilten koord. De samenwerking leidde verder tot een serie Naked raku gestookte doosjes  en de serie 'Barst'..

Miriam haar werk is aangekocht door diverse musea (o.a. Stedelijk musea Amsterdam, Coda museum Apeldoorn en textiel museum Tilburg) en maakt onderdeel uit van diverse privé collecties.

 

portfolio miriam verbeek