231 Nieuws
2 juni t/m 27 juli Gelre ziekenhuis Zutphen Op de 2e verdieping van het Gelre ziekenhuis in Zutphen is de serie...  > lees meer
Huis met de luiken Sinds deze week is mijn werk te zien bij het Huis met de luiken,...  > lees meer
Nieuw adres Per 01-04-2024 ben ik verhuist naar; Binnenweg 2 6955AX...  > lees meer
tentoonstelling Marspoort galerie Zes lokale kunstenaars tonen hun recente werk bij Marspoort Galerie...  > lees meer
Galerie Zelhem 26 november 2023

Een feest voor het oog

18-11-2023 t/m 20-01-2-2024

Deze tentoonstelling laat nieuwe verrassende aspecten van kunst zien. Er wordt werk getoond van Els Bottema, Klaas Kuiken, Claire Verkoyen, Wied en Diederik Heyning, Ines de Booij, Miriam Verbeek en Pim Loef.

Wied en Diederik Heyning, maken gebruiks- en andere keramiek. Zij werken samen aan porseleinen objecten waarbij zij pas tevreden zijn als een object in gebruik wordt genomen, vandaar de term Functionele Keramiek

Miriam Verbeek is gefascineerd door de vilttechniek. Zij maakt objecten en sieraden in vilt en werkt veel met geverfde wol en voegt daar ook andere materialen aan toe zoals  zijde, katoen en vezels. Ruim 20 jaar geleden ontdekte ik de vilttechniek. Deze techniek bied zoveel mogelijkheden dat ik er niet meer los van kom. In mijn werk staat het onderzoeken en experimenteren centraal. Ik vind het een uitdaging om uit te vinden hoe ik materialen kan verbinden. Hoe kun je dichte schakels van vilt aan elkaar maken, hoe maak je een beweegbare verbinding, hoe verwerk je het vilt tot een 3D vorm? Uitdagingen die om een creatieve oplossing vragen, daar wordt ik enthousiast van. Ik werk veel met geverfde wol waarmee ik, d.m.v. kaarden, mooie kleurschakeringen creëer voor levendige kunstwerken. Zijde, katoen en vezels worden regelmatig aan de wol toegevoegd. 

Ook experimenteert zij met de verbinding met materialen als keramiek en zo is de samenwerking met Els Bottema tot stand gekomen, onder de naam atelier Vuurwater.

Claire Verkoyen, bekend geworden door prachtige porseleinen objecten, maakt  nu uit een behoefte aan eenvoud, producten die dagelijks gebruikt kunnen worden: handgedraaid serviesgoed met speciale aandacht  voor de glazuren waarbij kristallen worden toegevoegd die een bepaalde schittering geven.

Els Bottema toont o.a. haar keramische herinneringen aan verre reizen. Zij woont in de Achterhoek en haar grote tuin biedt de mogelijkheid om 'primitieve' stook technieken zoals Raku te gebruiken. Zij wordt geïnspireerd door architectuur en natuur en haar reizen  naar Amerika, Spanje en Indonesië hebben een onvergetelijke indruk nagelaten. Je vindt het terug in haar doosjes met dekseltjes en kleine gestapelde monumentjes die ingesneden of met lijnen gedecoreerd worden.
Zij werkt ook graag samen met andere kunstenaars. Zo zie je hier ook werk dat zij samen met Miriam Verbeek, textielkunstenaar, maakte.

Ines de Booij werkt met keramiek en toont hier haar 3-dimensionale objecten: 'pleinen en eilandjes' en 2-dimensionale kleinere wandobjecten die een soort ruimtelijke schilderijen zijn en een prachtige versiering van een interieur kunnen worden. Humor naast fijnzinnigheid is nooit ver weg.

Pim Loef, laat hier zijn lichtobjecten zien. Hij is een creatieve duizendpoot, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, van constructies van robotica, ambacht en natuurkunde. De tentoongestelde lampen zijn een voorbeeld van zijn ontwikkeling omtrent design georiënteerde lichtobjecten. Er zijn unica vervaardigd door middel van ambacht en handgemaakte objecten ontworpen en vervaardigd met behulp van moderne technologieën.

Klaas Kuiken De flesvazen uit zijn 'Bottle Collection' zijn gemaakt van opnieuw geblazen glas. Hij ontwikkelde een techniek om massa-geproduceerde flessen om te blazen tot prachtige en unieke flessen. Ook maakt hij gebruik van metalen ringen om de vormen in te binden en zo tot een fraai resultaat te komen.

#Kunstbeurs Zutphen Kunstbeurs Zutphen 14 & 15 oktober Van 11.00-17.00...  > lees meer
Pauluskerk Breukelen   > lees meer
Kunstbeurs Zutphen 15 & 16 oktober 2022   > lees meer
Textiel festival de Weeribben 10,11,12 juni Textiefestival de Weerribben Galerie de...  > lees meer
Kunstoer Winterswijk (pinksteren 2022) 4, 5, 6 juni (Pinksteren) Kunstoer Winterswijk. Op fantastische...  > lees meer
Textiefestival de Weerribben 2022 10,11,12 juni Textiefestival de Weerribben Galerie de Horst in...  > lees meer
Kunstbeurs Zutphen 15 & 16 oktober   Kunstbeurs Zutphen Locatie:...  > lees meer
De Overtuin, Warnsveld 11-0 t/m 17-10-2021   > lees meer
Sieboldhuis t/m 31 augustus 2021 Japanmuseum SieboldHuis Leiden.   Filmpje van de...  > lees meer
IJsselbiennale IJsselbiennale Van 16 t/m 18 & 23 t/m 25 juli exposeer ik bij...  > lees meer
Landelijk atelier weekend 26 & 27 juni Mijn atelier is open tijdens het landelijk atelier weekend op 26...  > lees meer
Later tijdschrift Publicatie in tijdschrift: Later  > lees meer
Art Eindhoven 2021 Art Eindhoven vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021...  > lees meer
Textiel museum, mini docu, rouwsieraad Mini docu over de tentoonstelling Black and White, waarin...  > lees meer
Scythia, textielfestival Oecraïne Mijn werk zal te zien zijn tijdens Scythia, de 13e textiel festival...  > lees meer
Felt matters Mooi artikel over mijn sieraden in felt matters 6-12-2019  > lees meer
Zutphense koerier interview   > lees meer
Tentoonstelling textiel museum Black & white Graag willen wij u informeren over de tentoonstelling ‘Black...  > lees meer
publicatie in Klei over Vuurwater   > lees meer
Fibre art now Vereerd dat mijn werk (over flow) is opgenomen in het blad Fibre art...  > lees meer
portfolio miriam verbeek
expositie Gelre ziekenhuis zutphen
atelier Miriam Verbeek
Marspoort galerie / Marspoortstraat 9a Zutphen
Verstilde verhalen tentoonstelling Pauluskerk breukelen
Felt matters
Miriam Verbeek
atelier Vuurwater Els Bottema Miriam Verbeek
publicatie Klei Vuurwater
fibre art now
SCHAKELKETTING mIRIAM vERBEEK